Get Adobe Flash player

DIVERTIS – Prototiptilele

Prima filmare DIVERTIS, la televiziune. Era în ianuarie 1990, la poarta TVR…

VIDEO MISS MAGAZIN

În după-amiaza duminicii de 29 mai 1994, pe postul TVR, a fost difuzat VIDEO MISS MAGAZIN, un alt unicat marca Doru Dumitrescu (apropo, în atenția cui se știe cu musca pe căciulă: prima emisiune despre zodii, la televiziune, în România, a fost VIDEO SCORPION MAGAZIN).

Vezi în continuare…

TVR 35

Filmul TVR 35 a fost difuzat în seara zilei de 31 decembrie 1991, ziua TELEVIZUNII ROMÂNE. A fost (și-așa va rămîne pentru totdeauna) prima televiziune din România. Conotația calitativă a acestei afirmații a fost valabilă mulți ani și după aparția altor posturi de televiziune, pe plaiurile carpatine. Statisticile oficiale pot fi ignorate (de suficiența stupidă a unora), dar nu pot fi desființate. Diverșii factori decizionali din instituție n-au fost capabili să exploateze aceste două trăsaturi esențiale, care conferă acestui post tv. UNICITATE, în contextul media din România.

Vezi în continuare…

Divertisment DORU DUMITRESCU

Am reunit, pe această pagină, cîteva secvențe alese, la rîndul lor, din cîteva ediții VIDEO MAGAZIN, difuzate la începutul anilor ’90. Nu-i o pornire nostalgică – am alergie la așa ceva. E, pur și simplu, o dovadă a faptului că, în țara asta, a existat Televiziune (cu T mare!), înainte de cotropirea ei de horda amatorilor și-a diletantismului. Profesioniștii n-au dispărut cu totul nici acum, dar amatorismul are din ce în ce mai mulți suporteri care se mulțumesc cu puțin, foarte puțin și… NIMIC, în cele din urmă. Pentru sărăcia lor neuronală e chiar prea mult și-atît.

Vezi în continuare…

VIDEO DRACULA MAGAZIN

VIDEO DRACULA MAGAZIN a fost difuzat pe postul TVR1, pe 27 iunie 1993. DIVERTIS a creat un scenariu care se potrivea mănușă cu tema Video Magazinului și… așa s-a mai născut un unicat: ȚEAPA, care rămîne, peste timp, una dintre cele mai mari reușite ale grupului DIVERTIS.

Vezi în continuare…

VIDEO JOC MAGAZIN

În suita unicatelor realizate de Doru Dumitrescu în TVR, VIDEO JOC MAGAZIN și-a cîștigat un loc aparte. A fost o emisiune pregătită pe baza unui scenariu extrem de riguros, care a implicat ample negocieri cu Toni Grecu și-al lui grup DIVERTIS. Într-un final, și-au dat seama că li se oferă șansa de-a crea, la rîndu-le, un unicat. Așa s-a născut prima și… ultima ediție a “Jocurilor Olimpice ale Îngăduinței”. Așa s-a născut celebrul moment DIVINGO (îl puteți vedea separat, în submeniu) – un neiertator pamflet la adresa incalificabilei clase politice din România, de-atunci și… de-acum. Asta este emisiunea pentru care un “scaun” superior ierarhic m-a declarat “demisionat” doar pentru că am susținut grupul DIVERTIS în demersul său artistic și… civic.

Vezi în continuare…

FOTBALU-I… O ARTĂ

Această inedită și unică emisiune este o discuție despre fotbal… dintr-o altă perspectivă. Discuția se poartă între distinse personalități ale lumii mioritice contemporane, despre care foarte puțini știau că, tangențial sau perpendicular, au de-a face cu microbul fotbalului. Spațiul arid al unui studio nu era cea mai potrivită ambianță pentru proiectata discuție, așa că am ales un spațiu atipic, pentru televiziune, dar extrem de stimulativ pentru vorbitori: un restaurant.

Vezi în continuare…

INTERACTIV TELE JOC

INTERACTIV TELE JOC este un alt format original al lui Doru Dumitrescu, lansat în 1998. El a continuat ideea realizată de TELE ESTIVAL, în 1997, dar pe alte coordonate. Supunîndu-se unor decizii imbecile ale conducerii programelor TVR de-atunci, formatul initial a fost amputat de la 60′ la 30′. Echipa s-a adaptat în mai puţin de-o zi stupidei hotărîri, iar succesul formatului nu s-a diminuat. Partea interactivă a adus încasări de sute de milioane de lei, iar unele jocuri s-au constituit în formate de sine stătătoare (de pildă, CAMERA MISTERELOR).

Vezi în continuare…

TELE ESTIVAL

TELE ESTIVAL a fost un format original, aparţinînd lui Doru Dumitrescu, pe care echipa Jocuri & Concursuri TVR l-a realizat, în vara anului 1997, în staţiunea Olimp. Programul – 60 de minute zilnic, în acces prime time, a aruncat in aer toate audienţele verii respective, îmbolnăvind de nervi posturile tv. concurente. Jocurile interactive ale formatului au adus TVR încasări de peste 1,5 miliarde lei!

Vezi în continuare…

CASCADORII… JOCULUI

CASCADORII… JOCULUI© este un format original de divertisment, al cărui autor e Doru Dumitrescu și care a fost realizat, în co-producție TVR – CONTERA A.V., în premieră națională și unică, în iunie 1996, într-un spectacol de 4 ore, pe scena Sălii Palatului din București și difuzat, pe 08 iunie 1996, pe postul TVR1. Formatul este un show de divertisment, în care prioritatea o au jocurile interactive cu sala și culminează cu acordarea unui premiu major pentru unul dintre spectatori, desemnat aleatoriu, în urma unor prevederi ale formatului.

Vezi în continuare…

DEŞTEPT ŞI BOGAT

Formatul internaţional DEŞTEPT ŞI BOGAT (The Vault) a fost difuzat de ROMÂNIA 1 în perioada martie – noiembrie 2002. Realizatorul Ştefan Stănescu poate să fie mîndru de creaţia sa, întrucît TVR n-a mai reuşit o asemenea performanţă de-atunci. Totul a fost performant, începînd cu decorul conceput de scenografa Georgeta Nistor şi realizat integral în atelierele TVR, şi pînă la premiul pus îm joc: 1.000.000.001 lei, cel mai mare premiu la tv. al vremii, care a cauzat mari dureri de cap… concurenţei (un format cu… miliarde, de la un alt post tv., dădea premiu DOAR 1 miliard! UN LEU în plus la TVR făcea diferenţa din toate punctele de vedere :-)).

Vezi în continuare…

SUPER GOL SHOW

Formatul internaţional SUPER GOL SHOW a fost realizat de Doru Dumitrescu şi difuzat pe TVR1, în anii 1998 – 1999. Era un format care se baza pe interactivitate totală – publicul participa direct (încurajînd şi şutînd), iar telespectatorii puteau cîştiga premii importante dacă sunau la un număr de telefon care le înlesnea şi… 5 şuturi la poarta apărată de-un portar celebru (în RO!) de fotbal. Captivant, nu? Şi ce dacă? A fost eliminat din grilă ca şi alte formate de succes ale TVR, chiar dacă redactorul (pe-atunci) Ştefan Stănescu a convocat la “lot” pe cei mai mari portari din RO.

Vezi în continuare…

ROATA NOROCULUI

ROATA NOROCULUI este un format internaţional pe care TVR l-a achiziționat în 1996 şi pe care Doru Dumitrescu l-a realizat (din echipă mai făceau parte redactorul Bogdan Nicolescu şi prezentatorul Daniel Pitei, printre alţii) şi difuzat pe TVR1, timp de-o lună, în martie 1997. Este unul dintre cele mai vechi şi mai puternice formate de televiziune din lume. Atunci, de ce a dispărut fulgerător de la TVR?

Vezi în continuare…

DIVINGO

DIVINGO a fost unul dintre momentele de vîrf ale grupului DIVERTIS, dar n-a reprezentat, aşa cum şi-au dat cu părerea niște imbecili, în spaţiul Internet, o parodiere a formatului ROBINGO. Toni Grecu şi-ai lui băieţi super-inspiraţi s-au folosit de prerogativele formatului pentru a pocni-n plin, cu mijloacele umorului, mutrele neocomuniste care-au ocupat România, dupa ’89. Subsemnatul a fost pe punctul de-a fi dat afară din TVR pentru difuzarea materialelor cu grupul DIVERTIS.

Vezi în continuare…

ROBINGO. ÎNCERCI ȘI ÎNVINGI

ROBINGO este numele sub care Televiziunea românã a înscris la O.S.I.M., în 1993, licenţa exclusivã, pentru România, a jocului de televiziune Gobingo, creat de Terry Mardell Organization Ltd. GOBINGO s-a nãscut în 1984 şi, de-atunci, n-a încetat sã-şi adauge noi procente, “pulverizînd” clasamentele de audienţã ale televiziunilor care l-au difuzat şi-l difuzeazã, în Europa, America si pe alte continente. Este primul joc interactiv de televiziune lansat la nivel mondial şi primul joc de televiziune,  de acest gen, achiziționat și produs în România.

Vezi în continuare…

ROBINGO

ROBINGO, jocul interactiv de televiziune cu cea mai mare popularitate în România, a fost lansat, în premieră, la data de 3 octombrie 1993, pe postul TVR1. El a fost difuzat săptamînal (duminica, înainte de programul de ştiri de seară) pînă în 1998, cînd a fost scos din grila de programe pentru că… mai aveau şi alţii nevoie de publicitate! Şi aşa… i s-a pus perna pe faţă!… Din păcate, n-a fost singurul program de succes care a sfîrşit astfel. “Criminalii” umblă liberi printre noi!…

Vezi în continuare…

ROBINGO 2

Succesul imens, pe care l-a avut jocul interactiv ROBINGO, m-a determinat să fac demersul pentru lansarea unui “pui” al lui pe TVR2, cu cheltuieli suplimentare neînsemnate. Aşa a luat naştere ROBINGO 2, derulat pe un soft puţin modificat de licenţiator, format cu reală şi imediată receptivitate la publicul de pe TVR2. Cel care i-a conferit personalite a fost prezentatorul Bogdan Cruţescu, o voce foarte cunoscută ascultătorilor postului public de radio. 

Vezi în continuare…

Echipa JOCURI & CONCURSURI

Conceptul de Jocuri & Concursuri a prins viaţă REAL, în TVR, în vara lui 1993, cînd directorul Direcţiei Divertisment – Muzică TVR, mi-a oferit această şansă. Şi n-am ratat-o. Asta şi pentru că, din 1990, lucrînd la Departamentul Programe, am suportat şi-am fost martor la tot felul de încropeli şi amatorisme în materie de televiziune, în virtutea faptului că… sîntem liberi. Tot felul de juni şi junici au invadat televiziunea (că nu era decît una, da’ PROFESIONISTĂ, pe vremea aia).

Vezi în continuare…

VIDEO PARIS MAGAZIN

Printre multele emisiuni unicat pe care le-am realizat în televiziunea publică, în anii în care profesionismul și profesioniștii încă mai aveau acces la exprimarea profesională LIBERĂ, spre folosul exclusiv al TELESPECTATORILOR, un loc foarte aproape de inima mea îl ocupă VIDEO PARIS MAGAZIN, program difuzat în după-amiaza duminicii de 10 octombrie 1994, pe parcursul a 4 ore.

Vezi în continuare…

După 20 de ani

Acest film este povestea neromanțată a celui mai mare eveniment muzical din România anului 1992. Istoria a-nceput cu o idee care, încet-încet, a crescut precum voinicul tradițional. Realizatoarea Ileana Pop și regizorul Radu Anagnoste (vechi “luptători” în “echipa Tudor Vornicu”) au venit la directorul de programe al TVR și i-au propus relansarea “Cerbului de Aur”, primul festival internațional de muzică ușoară organizat și difuzat în România, în 1968, prin efortul excepționalului om de televiziune TUDOR VORNICU și al echipei sale de super-profesioniști.

Vezi în continuare…

DIVERTIS – “Actualități” – ianuarie 1990

Nici nu se stinseseră bine ecourile împușcăturilor din zona Televiziunii și divertismentul tv. dădea, deja, semne vizibile de… împrospătare. Nu că tot ceea ce se difuzase pînă atunci era… ne-proaspăt sau ofilit. Dimpotrivă. Chiar și după 23 de ani, se vinde tot ceea ce-a fost făcut… înainte! Sorry, nu ăsta-i subiectul.

Vezi în continuare…

MADE IN U.S.A.

În 1990, TVR a primit, din partea U.S.I.A. (United States Information Agency), propunerea de-a realiza un film de 30 de minute despre întreprinderile mici şi mica agricultură din SUA. Filmul urma să fie subvenţionat de USIA. De reuşita acestui program depindea o întreagă strategie de colaborare pe termen lung. Directorul de Programe a luat hotărîrea să mă ocup de problemă.

Vezi în continuare…

VIS – primul clip Dan Puric

Filmările acestui clip au fost realizate în aprilie 1990, în parcul Mogoşoaia, piaţa Universităţii, într-o cameră de hotel. În regia lui Dan Puric, au evoluat actorii Carmen Ungureanu, Dana Tapalagă, Daniel Badale, Vlad Ivanov. Producător Doru Dumitrescu.

Vezi în continuare…

Caută

Meteo

18/02/2019, 06:03
Ceaţă
VNV
Ceaţă
1°C
1 m/s
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 1 m/s VNV
Răsarit: 07:12
Apus: 17:48
Prognoza 18/02/2019
Zi
Parţial însorit
ESE
Parţial însorit
13°C
More forecast...
 

Meciuri celebre

EZ Search by Chessgames.com