Get Adobe Flash player

Formatul internaţional SUPER GOL SHOW a fost realizat de Doru Dumitrescu şi difuzat pe TVR1, în anii 1998 – 1999.  Era un format care se baza pe interactivitate totală – publicul participa direct (încurajînd şi şutînd), iar telespectatorii puteau cîştiga premii importante dacă sunau la un număr de telefon care le înlesnea şi… 5 şuturi la poarta apărată de-un portar celebru (în RO!) de fotbal. Captivant, nu? Şi ce dacă? A fost eliminat din grilă ca şi alte formate de succes ale TVR, chiar dacă redactorul (pe-atunci) Ştefan Stănescu a convocat la “lot” pe  cei mai mari portari din RO.  Nu mai pun la socoteală invitaţii “de onoare”, care-şi dădeau toată silinţa să înşele, şutînd la poartă, vigilenţa celebrilor portari. Galeriile, antrenate de regizorul de platou Silviu Negru, erau cu decibelii la maxim, încurajate şi de “arbitrul principal”, actorul Tomi Cristin (care, într-un gest de stupidă încăpăţînare, a refuzat imaginea  stilistică creată pentru el de Geta Voinea – n-a fost singura atitudine de acest fel, în acei ani, cînd “libertatea” se confunda cu anarhia). Toată această atmosferă încinsă de stadion a fost posibilă şi graţie decorului inspirat, creat de scenograful Gelu Cazan. O menţiune specială pentru muzica scrisă special de  prietenul  meu Mihai Pocorschi şi pentru drăgălaşele “majorete”, dintre care unele au promovat la “Surprize, Surprize”, iar  altele au crescut prestigiul unor firme de PR. Nu, nu mă laud, dar nu păliţi de invidie! E o realitate! :-) Pentru acest format, am realizat, cu posibilităţile unui computer modest, un caiet publicitar care n-a fost egalat, pîna acum, în concepţie şi grafică, de nici un alt “produs” similar al TVR, prin compartimentele-i “specializate”. Caietul a fost realizat PE CHELTUIALĂ PROPRIE! Doar aşa, din ambiţie! Pentru că pe NIMENI nu interesa NIMIC. Ca şi-acum!

 

 

 

3 Responses to SUPER GOL SHOW

 • captain says:

  Sunt de acord cu cele amintite mai sus, doar atat as modifica: “Toti sunt interesati de “NIMIC”, ca si acum!” ;)) Trist, trist, dar pana cand?!? (prin “toti” – vorbim de medie, nu de exceptii! :) )

 • Olteanu says:

  Ce vremuri!… Ce emisiuni in ultimii ani ai mileniului trecut! Imi aduc aminte ca numai cu mobilul prindeai “vedetele sportive” ale vremii. Dar au venit cu drag si Ilie Nastase si Gabi Balint, portari ca Rica Raducanu, Tiberiu Lung, George Stanca, Eugen Neagoe si multi altii. Imi aduc aminte ca multi portari imi marturiseau ca nu era deloc usor sa faci fata MASINII de SUTAT. Trist ca s-a terminat asa repede… Trist ca AGREGATUL ZACE UITAT si acum prin magaziile TVR. Poate l-o reactiva cineva…

  • Doru Dumitrescu says:

   Nu trebuie să trăim din amintiri, dar să dărîmăm zidul masiv şi păgubos de indiferenţă şi amatorism actual E OBLIGATORIU! Tot ce înseamnă realizare PROFESIONISTĂ în anii anteriori nu poate fi anulat de nimeni şi de nimic. Aceste realizări EXISTĂ! Trebuie să li se acorde RESPECTUL cuvenit, lor şi celor care le-au făptuit. E singura cale de-a face un pas în fată într-o gîndire PROFESIONISTĂ. Altfel, diletanţii se pupă reciproc şi-şi acordă zilnic premii pe podiumuri de hîrtie creponată!… Celebrul agregat e-n stare de funcţionare şi va fi valorificat la maxim într-o viitoare super-producţie a postului public. Telespectatorii vor primi, în sfîrşit, ceea ce aşteaptă de ani şi ani de zile: DIVERTISMENT ADEVĂRAT!!! :-)

Leave a Reply

Caută

Meteo

18/02/2019, 06:01
Ceaţă
VNV
Ceaţă
1°C
1 m/s
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 1 m/s VNV
Răsarit: 07:12
Apus: 17:48
Prognoza 18/02/2019
Zi
Parţial însorit
ESE
Parţial însorit
13°C
More forecast...
 

Meciuri celebre

EZ Search by Chessgames.com