Get Adobe Flash player

Filmul TVR 35 a fost difuzat în seara zilei de 31 decembrie 1991, ziua TELEVIZUNII ROMÂNE. A fost (și-așa va rămîne pentru totdeauna) prima televiziune din România. Conotația calitativă a acestei afirmații a fost valabilă mulți ani și după aparția altor posturi de televiziune, pe plaiurile carpatine. Statisticile oficiale pot fi ignorate (de suficiența stupidă a unora), dar nu pot fi desființate. Diverșii factori decizionali din institutie n-au fost capabili să exploateze aceste două trăsaturi esențiale, care au conferit acestui post tv. UNICITATE, în contextul media din România.

Acest film, pe care l-am realizat in 1991, a reunit o parte dintre foarte mulții PROFESIONIȘTI pe care TVR îi avea, în momentul acela, pe statele de plată. Tulburător este faptul că aproape toți fac constatări,în 1991, care au o valabilitate covîrșitoare în 2018!!! Opiniile colegilor pe care-i puteți vedea în selecțiile de mai jos sînt sincere și se poate ușor constata că, fără urmă de nostalgie, în glasul lor și-a făcut, deja, loc umbra de mîhnire pentru impactul cu diletantismul care, atunci, se insinua pervers în “Dorobanților”. Diletantismul s-a declanșat de la cel mai înalt nivel și pînă la ultimul, atingînd formele aberante și extrem de periculoase contemporane.

Am exclus din selecție secvențele din producțiile TVR, în cei 35 de ani, considerînd că declarațiile firești ale “oamenilor de televiziune” sînt mult mai importante pentru cititorul de azi al acestor rînduri. Cum spuneam, ele sînt de-o tulburătoare actualitate și, sincer, nu știu dacă mai sînt în stare să zdruncine încleștata suficiență amatoricească a “făcătorilor  de emisiuni” de astăzi (ei nu sînt, în nici un caz, “oameni de televiziune”). Comentariile dv. (în subsolul paginii) pot completa, confirma sau infirma cele declarate în film.

În ordinea “intrării în scenă”, îi puteți (re)vedea și (re)asculta pe: dr.ing. Nicolae Stanciu – director Direcția tehnică, Florica Gheorghescu – realizatoare, Radu Anagnoste – regizor, Carmen Dobrescu – regizoare, arh. Theodora Dinulescu – arhitectă scenografă, Edwiga Adelman – creatoare de imagine, Cornel Todea – regizor, Georgeta Perlea-Ocheană – crainică, Sanda Țăranu – crainică, Dan Mihăescu – regizor, Marin Traian – realizator, Grigore Pop – realizator. O prezență inedită este Luminița Dobrescu, laureată a “Cerbului de Aur”- 1969.       

 

 

 

 

Leave a Reply

Caută

Meteo

13/12/2018, 02:47
Precipitaţii
Precipitaţii
1°C
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 100%
Vânt: 1 m/s V
Răsarit: 07:43
Apus: 16:36
Prognoza 13/12/2018
Zi
Înnourat
Înnourat
3°C
More forecast...
 

Meciuri celebre

EZ Search by Chessgames.com