Get Adobe Flash player

În ţara lui “Orice e posibil!”

Faptul că ziarişti de prestigiu dau sfaturi dintr-ale breslei pe un portal deschis TUTUROR postărilor de pe planetă este relativ pozitiv (aprecierea ar fi totală în momentul în care, în aceleaşi conditii, piloţii de avioane ar da sfaturi de pilotare, aplicabile imediat de către oricine). Pe undeva, chiar dacă acord circumstanţe atenuante pentru situaţiile extreme menţionate, consider că această “acţiune” nu face decît să consolideze aprecierea de PENIBIL AMATORISM aplicabilă îndeosebi MEDIA din România.

Conceptul de “ziarist” s-a degradat, în ultimii ani, într-un asemenea hal încît numai cine nu vrea nu ajunge sa fie “reporter” (şi de investigaţie, pe deasupra!!! – pe linia aceleaşi logici defecte, toţi procurorii – investigatori prin fişa de post – pot pretinde că sînt, în egală măsură, şi ziarişti).

Boala diletantismului în MEDIA din România s-a cronicizat, iar efectele sînt dezastruoase. Nu sînt avocatul breslei, dar aceste efecte le resimt în calitate de consumator de MEDIA – presa, televiziunile, radiourile din România sînt la pămînt, iar publicul e arătat cu degetul de aceşti impostori în meserie ca fiind principalul vinovat (“Asta vrea publicul!”).

Există, fără-ndoială, şi un segment de public stupid (forumurile sînt pline de emanaţiile lor fetide), dar acuza e falsă. De fapt, publicul larg are ceea ce merită. Consumator de MEDIA e oricine, dar NU ORICINE POATE FI PRODUCĂTOR/REALIZATOR DE MEDIA, tot asa cum toţi şoferii sînt, în primul rînd, pietoni, dar nu toţi pietonii trebuie musai să fie şoferi.

Leave a Reply

Caută

Meteo

18/02/2019, 06:56
Ceaţă
N
Ceaţă
0°C
0 m/s
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 0 m/s N
Răsarit: 07:12
Apus: 17:48
Prognoza 18/02/2019
Zi
Parţial însorit
ESE
Parţial însorit
13°C
More forecast...
 

Meciuri celebre

EZ Search by Chessgames.com