Get Adobe Flash player

Jonathan Goodwin

Jonathan Goodwin (născut la 20 februarie 1980) este considerat, în primul rînd, un „escapologist” – termenul n-a devenit comun, dar există, evident, conotații: îl desemnează pe cel care încearcă să scape de cătușele imaginare ale vieții moderne: locul de muncă, datorii curente, guvern, industria de agrement și MEDIA, statut social, anxietate etc. El poate fi considerat și un excelent cascador, dar oricare categorisire trebuie să aibă-n vedere că Mr. Goodwin este dotat cu o voință extraordinară care-l împinge să testeze, la extrem, limitele ființei umane. Este un temerar care gîndește meticulos fiecare încercare la care se supune. Are familie (și un copil) care-l înțelege și este permanent alături de el, indiferent de complexitatea „testelor” sale.

La cei aproape 36 de ani, Jonathan a acumulat experiența necesară de-a se pune în cele mai extreme situații, înșelînd moartea de fiecare dată. Asemeni unor legendari temerari din istorie – pe unii îi numește „saltimbanci” (din viața și performanțele cărora s-a inspirat și se inspiră), Jonathan este, fără-ndoială, unul dintre cei mai iluștrii temerari ai zilelor noastre și omul cu cele mai multe și diverse calificări din lume. Cele de mai jos argumentează această afirmație.

La televiziune, Jonathan Goodwin a apărut, pentru prima dată, pe Channel 4, în programul Dirty Tricks și, ulterior, în programele speciale The Seven Stupidest Things to Escape From, iar pe Discovery Channel în serialul One Way Out și-n How Not to Become Sharkbait, în care s-a lăsat atacat de-un rechin, în reciful Caraibe, în timp ce era îmbrăcat ca un clovn. El a revenit la Discovery Channel, în 2008, pentru alte episoade ale seriei One Way Out. De altfel, Discovery Channel l-a provocat pe Jonathan în investigarea stiințifică a ceea ce se afla în spatele măiestriei sale temerare. Mr. Goodwin a început să devină celebru prin situațiile… insolite în care s-a implicat: a fost închis într-o cutie, împreuna cu 200.000 de albine; s-a eliberat de pe brațul unei macarale, suspendat la 98,4m; într-un spectacol în direct, transmis pe Channel 4, Jonathan s-a lăsat îngropat sub 5 tone de ciment lichid; a fost singura persoană care s-a spînzurat, în direct, la televiziunea publică britanică și a supraviețuit (s-a ales doar cu ușoare arsuri de la coardă); s-a lăsat cusut în interiorul unei vaci moarte; s-a lăsat mușcat de șerpi cu clopoței; a urcat muntele atîrnat de telecabină și… multe altele. Impresionant, nu?

La începutul anului 2013, Jonathan Goodwin și-a lansat ideile temerare în propriul său serial – The Incredible Mr. Goodwin – difuzat pe WatchTV, din Marea Britanie. Episoadele au inclus cascadorii incredibile, de la alpinism pe zgîrie-nori și pînă la “îngropat de viu”. Începînd cu iulie 2013, pe postul tv BBC America, s-a lansat serialul Dangerman: The Incredible Mr. Goodwin. Este, probabil, cel mai ambițios serial de televiziune, cu numere de cascadorie, conceput vreodată. Unicitatea show-ului e conferită de diversitatea și originalitatea cascadoriilor efectuate de-același individ. Spectacolul urmărește să recreeze lumea temerarului victorian, pentru un public modern. Publicul poate vedea cum poate fi înfipt, cu dinții, un cui într-un lemn, cum se evadează din cătușe, în timp ce subiectul e agățat cu degetele de la picioare de un elicopter, cum se suspendă, de bună voie, în doar două degete, de terasa unui zgîrie-nori si… altele la fel de… temerare!
În 2015, Jonathan a strălucit în The Illusionists 1903 (în Australia și la Neil Simon Theatre – New York) și-n spectacolul de top Impossible, la Noel Coward Theatre (Londra – West End). Este o super performanță – Broadway și West End, în spectacole de top, în același an!

Jonathan Goodwin a fost descris ca un Supererou modern – undeva între Houdini și Superman. Publicul din preajma lui Jonathan nu știe niciodată ce se va întîmpla în continuare, nimeni nu este sigur și, în primul rînd, Jonathan însuși. Temeritatea lui îl face extrem de convingător, iar expunerile în public despre abilitățile sale sînt urmate sau confirmate de demonstrații practice, după principiul „spus și făcut”. Cascadoriile sale extrem de periculoase, dar surprinzător de abil gîndite la limita imposibilului, îi conferă lui Jonathan o aură de temerar, aflat permanent în admirația publicului. Cu publicul său, el poate vorbi lejer pe teme precum: “Dobîndirea îndemînării și învățarea accelerată”, “Eliberați-vă Supereroul interior”, “Realizarea imposibilului” și “Reușita gimnasticii mentale”.

Jonathan a susținut spectacole pe toate continentele (cu excepția Antarcticii) și are o lungă listă de foști „clienți”, inclusiv petrecerea particulară, prilejuită de ziua Reginei Elisabeta aII-a. Mr.Goodwin își împarte timpul între Marea Britanie și casa sa din Las Vegas – Nevada.

Secvențele selectate mai jos vă vor convinge că Jonathan Goodwin este, cu adevărat, „as briliant as he is bald” (la fel de strălucitor, pe cît este de chel), cum excelent l-a caracterizat un alt excepțional temerar și mentalist: Derren Brown.

Click AICI pentru vizionare.

 

DMC (Drummond Money-Coutts)

DMC (Drummond Money-Coutts) s-a născut, în 1986, la Londra. Încă de pe la 6 ani, era pasionat de lectura cărților pe teme de magie, supranatural, mister, misticism antic, OZN-uri, teorii ale conspirației și alte chestii similare. Cînd a împlinit 8 ani, tatăl său – lordul Crispin Latymer – l-a dus la Davenport – cel mai vechi magazin de magie din Marea Britanie, situat, și astăzi, sub sediul central al Coutts & Co., veche familie de bancheri, unde tatăl său lucra la acel moment. Atunci i-a cumpărat prima carte de magie: “The Royal Road to Card Magic”, lucrare fundamentală în domeniu, care a transformat pasiunea băiețașului DMC pentru cărți de joc, magie și iluzionism într-o adevărată obsesie pe viață. Pe cînd era la colegiul Eton (era coleg cu prinții William și Harry), DMC și-a continuat aprofundarea tehnicilor de magie, aplecîndu-se cu stăruință asupra fiecărui detaliu. A petrecut sute și sute de ore de exersare și studiu, pentru perfecționare. În 2001, la Eton fiind, l-a invitat pe celebrul Uri Geller, pentru o prelegere, prilej cu care a învățat de la acesta cum să „îndoaie” linguri.

A părăsit studiile, în 2004, pentru a călători în lume, prilej de întîlnire cu magicieni, specialiști în ghicit și guru spirituali din India, Asia și Europa. În tot acest timp, el le-a studiat tehnicile și metodele de abordare a acestor discipline. Tot acum, la Bangkok, DMC a stat, o vreme, în preajma unui super-escroc profesionist într-ale mînuirii cărților de joc (Mr. Somkid), cel care, mai tîrziu, a apărut în filmul-pilot al lui DMC“Cardshark”. Această prezență a stîrnit un interes deosebit în lumea magicienilor cu cărți de joc. În 2009, DMC s-a stabilit la Londra și s-a dedicat, în întregime, magiei. În același an, DMC a obținut, după 3 luni de pregătire la colegiul Gaming, calificarea de crupier profesionist și „card dealer”. A fost o introducere în practicile moderne ale cazinourilor, în general, și în dedesubturile jocurilor de noroc, cu tehnici subtile, dar și puncte slabe. Cert e că, la absolvirea cursului, DMC a primit interdicția, valabilă pe tot parcursul vieții sale, de-a juca jocuri de noroc în orice cazinou din Marea Britanie. DMC n-a pierdut nici o clipă în urmărirea țelului său – acela de-a fi cel mai bun magician –, în decursul anilor, abilitățile sale s-au cizelat, s-au dezvoltat, s-au completat, făcînd din el un magician profesionist. Această calitate a simțit nevoia să și-o testeze (și întregească) prin relațiile cu “clienți”-personalități de pe 3 continente – de la vedete de Hollywood și pînă la președinți, multimiliardari și familii regale. Să concretizăm: regina Elizabeth II, Jeremy Clarkson, Natalia Vodianova, David Haye, Hugh Grant, David Ginola, Eugene Wu, Prince Harry, Michael Parkinson, Stephen Fry, Prince Sultan bin Abdul-Aziz Al Saud, Frank Williams, Emma Watson, Pippa Middleton, William Hague, Leonard Blavatnik, Prince Lakshyaraj Singh Mewar, Prince Nikolaos and Princess Tatiana of Greece and Denmark, Eddie Jordan, Bryan Adams și… lista poate continua.

După vîrsta de 25 de ani, DMC a descoperit magia… televiziunii. A vrut să-ncerce pe pielea lui și… a făcut mai multe filmulețe prin ținuturi exotice (India, Asia, Africa), cu persoane mai mult sau mai puțin… exotice, concluzia fiind că magia ar putea fi folosită ca un mijloc nu doar pentru distracția oamenilor, ci, de asemenea, pentru a explora teme și subiecte culturale, care depășesc cu mult trucurile în sine. Experiența n-a rămas fără urmări: canalul National Geographic a pus ochii pe DMC și i-a făcut o ofertă. În 2013, a fost lansat filmul-pilot “Cardshark”, văzut rapid pe mai toată planeta, cu opinii mai mult decît favorabile. Canalul i-a comandat, în consecință, o serie de 7 episoade care să exploreze magia sub toate formele ei, la nivel mondial. DMC a petrecut 10 luni de filmări în Singapore, Franța, Spania, Mexic, Londra, pentru a explora teme diverse, precum: voodoo, înșelăciunile din timpul războiului, furtul din buzunare, misticismul modern, iluziile istorice, înșelăciunile cu cărți de joc , arta evadării și mentalismul (citirea minții). Apropierea de magie sub forma investigației, forma adoptată de DMC, este esența serialului “Beyond Magic with DMC” care este difuzat, începînd din noiembrie 2014, în peste 170 de țări din lume, pe canalul National Geographic International, prilej cu care DMC este statuat ca una dintre figurile distincte ale noii generații de mentalisti contemporani.

Mai jos, secvențe remarcabile din cariera de mentalist a lui Drummond Money-Coutts (DMC).

Click AICI pentru vizionare.

Steven Frayne alias Dynamo

“Săgetătorul” Steven Frayne s-a născut în Bradford, Marea Britanie, la data de 17 decembrie 1982. Numele său de “scenă” este Dynamo și a fost rostit, pentru prima oară, de unul dintre cei care i-au vizionat un număr, la prima sa vizită “de lucru” în Statele Unite. Și, de-atunci, el se recomandă “Dynamo” și publicul de astăzi cu acest nume îl aclamă. Este unul dintre cei mai mari mentaliști ai momentului. În semn de recunoaștere, în februarie 2012, programul său Dynamo: Magician Impossible, difuzat de canalul WATCH, a primit Premiul pentru Cel Mai Bun Program de Divertisment (Best Entertainment Programme), devansînd programe și canale de televiziune celebre, din Marea Britanie: Strictly Come Dancing (BBC One), The Apprentice: You’re Fired (BBC Two), The Million Pound Drop Live (Channel 4), Celebrity Juice (ITV2), The Only Way Is Essex (ITV2). Este primul premiu de televiziune pe care artistul l-a primit de la începutul carierei sale.

Steven a deprins primele cunoștințe de magie de la bunicul său, alături de care a trăit de la vîrsta de 15 ani. Acesta făcuse numere de magie în barurile din Bradford, la sfîrșitul războiului. Tot el e cel care i-a dat să citească niște cărți “de specialitate”. Din acele timpuri, datează și primele lecții practice. Pentru că era calul de bătaie al “băieților de cartier” (îl puneau într-o pubelă și-i dădeau drumul la vale), Steven i-a cerut bunicului să-l învețe cum să fie “forțos”, împotrivindu-se… forței. Și bunicul l-a învățat o tehnică specială, pe care Dynamo a… reluat-o peste niște ani, un număr de “magie” care a lăsat multe guri căscate (îl regăsiti într-una dintre selecții). Cărților citite li s-au adăugat antrenamente istovitoare, zi și noapte, fără odihnă. În anul 2004, a obținut o bursă din partea fundației prințului Charles, ceea ce i-a permis să-și cumpere o video-cameră, cu care a-nceput să-și înregistreze numerele. Prin rețelele IT de socializare, numele și… numerele lui Steven au devenit cunoscute de oameni de pe toată planeta, transformîndu-l într-o celebritate. După 7 ani, în 2011, ca o recunoaștere a notorietății sale, aceeași fundație a prințului Charles l-a invitat ca, la rîndul său, să anunțe cîștigătorul bursei anului respectiv. A fost un minunat prilej pentru Steven Frayne de-a-și ului, din nou, auditoriul.

Dynamo a apărut în mai multe show-uri de televiziune (Rychard & Judy, Friday Night with Jonathan Ross, Fatherhood, EMA‘s). El a avut apariții spectaculose pe BBC One, în 2010, cînd într-o emisiune de sport, a “schimbat magic” niște bilete de loterie în bani-gheață, dar nu pentru oricine, ci pentru Robbie Williams și Davina McCall (în secvențele selectare veți revedea acest număr, dar în alt context). Cu același prilej, a făcut un număr de “levitație” în fața publicului din studio. Spectaculoasă a fost și apariția, în iunie 2011, în postura de “mergător pe apă”, în fața palatului Westminster. Astfel și-a prefațat Dynamo lansarea serialului său – Dynamo: Magician Impossible -, în prezența unei mulțimi de oameni care-au imortalizat momentul cu ajutorul telefoanelor, camerelor foto și videocamerelor. În octombrie 2011, Dynamo a devenit membru al exclusivistului club The Magic Circle.

Secvențele de mai jos sînt selectate din seria Dynamo: Magician Impossible, program premiat ca cel mai bun program de divertisment, în 2011, în Marea Britanie. În iulie 2012, Dynamo a fost promovat, de către asociația magicienilor The Magic Circle, la rangul de asociat al  Magic Inner Circle  și distins cu Silver Star for Performance. În același an, programul Dynamo: Magician Impossible a cîștigat premiul pentru cel mai bun program de divertisment, în cadrul Broadcast Awards (pentru al doilea an la rînd).  De asemenea, a cîștigat premiul  TV Show of the Year, acordat de  Virgin Media Awards.
Cele mai recente episoade din serie au fost difuzate pe canalul WATCH, în 2013 – 2014. Apariţii cu totul speciale sînt: Samuel L. Jackson, Jamie Oliver și Keith Lemon. Dacă unele numere vă vor lăsa cu gura căscată, să vă gîndiți că, pentru acest efect, Dynamo a muncit din greu ani și ani, în dorința de-a atinge perfecțiunea. Credeți c-a reușit?

Click AICI pentru vizionare.

Keith Barry

Irlandezul Keith Patrick Barry s-a născut la 2 octombrie 1976 și este considerat unul dintre cei mai celebri mentaliști și iluzioniști ai lumii, în acest moment. Interesul lui Barry pentru magie a început la vîrsta de 14 ani, cînd a cumpărat o carte intitulată Magia pentru începători.

În 2009, a primit “Oscar”-ul magicienilor: premiul MERLIN – The Mentalist of the Year, acordat de International Magicians Society. În același an, a fost recompensat cu titlul de Best Magician in Las Vegas, în urma voturilor acordate în prestigioasa revistă Las Vegas Review Journal. Prestațiile sale scenice i-au convins pe cei de la CBS să-i ofere, în 2006, spațiul unui show “special”: “Keith Barry – Extraordinary”. Era o urmare firească a imensului succes pe care el l-a avut pe canalul MTV cu show-ul “Brainwashed”. Pe televizoarele englezilor, Keith Barry a apărut, pentru prima oară, în decembrie 2007, pe canalul ITV, cu show-ul “Keith Barry – The Escape Live”, un început… cu dreptul pentru că, ulterior, a apărut în spectacolele unor mari celebrități din Marea Britanie și de peste ocean.

Anul 2011 a fost mai mult decît generos cu Keith Barry. În mai, canalul Discovery a început difuzarea serialului Deception with Keith Barry. Episodul pilot, filmat în Los Angeles, a fost difuzat în iulie 2010, iar succesul de audiență a generat filmarea altor episoade ale serialului. El este difuzat, în accest moment, în mai multe țări ale lumii. Tot în 2011, răsunătorul succes repurtat în Irlanda (83 de spectacole) a fost reiterat la Olympia Theatre (record de încasări). Cu același spectacol, “8 Deadly Sins“, Keith Barry va începe și seria turneelor din 2012. În momentul de față, Keith este vedeta a peste 40 de spectacole tv. internaționale, în peste 110 țări de pe planetă.

Întrebat în ce constă mentalismul (magia minții), Keith Barry a răspuns: “Pentru mine, constă în acea parte a minții care se ocupă cu efectele psihologice și cititul minții. (…) Spre deosebire de magia tradițională, magia minții folosește puterea cuvintelor, înșelăciunea lingvistică, comunicarea non-verbală și alte diverse tehnici, toate utilizate pentru a crea iluzia unui al șaselea simț.”

Prima secvență este din 2004, iar următoarele sînt din cel mai recent succes 2011: “Deception with Keith Barry.

Click AICI pentru vizionare.

Derren Brown

Britanicul Derren Victor Brown s-a născut la 27 februarie 1971 şi este un celebru ilusionist și mentalist. La fel de cunoscut este ca pictor și scriitor. A apărut în programe speciale de televiziune, în numeroase spectacole pe scenă, iar telespectatorii britanici îl cunosc foarte bine din serialele de succes Trick of the Mind şi Trick or Treat. De la primul său show, difuzat în anul 2000 – Derren Brown: Mind ControlDerren Brown şi-a îmbogățit permanent conoştinţele despre capacităţile de “citire” ale minţii sale. De altfel, el a publicat cărţi “didactice” în domeniu, care sînt de folos, în egală măsură, magicienilor şi publicului larg. Chiar dacă spectacolele sale de citire a minţii sau alte manifestări din zona mentalismului par a fi rezultatul unor practici asupra psihicului uman sau din sfera paranormalului, Derren Brown declară sincer că nu are asemenea… abilitați. Brown a mărturisit, la începutul carierei sale, că el pune în evidenţă rezultatele unei combinaţii de “magie, sugestie, psihologie, trimitere pe o pistă falsă şi arta de-a susţine un spectacol public”. Folosindu-şi cunoștinţele şi abilităţile, Brown pare să fie în măsură să influenţeze gîndurile oamenilor prin sugestii subtile, printr-un abil proces de manipulare a deciziilor acestora şi, mai ales, prin “lectura” exactă a semnelor subtile fizice şi psihologice sau ale limbajului trupului, care dezvăluie ce gîndeşte respectiva persoană.

Click AICI pentru vizionare.

Gerry McCambridge

Născut la 31 octombrie 1962, Gerard (Gerry) McCambridge este unul dintre cei mai mari mentalisti ai momentului. The International Magicians Society l-a recompensat, în 2008, cu premiul “Merlin”, recunoscîndu-i meritul de “Mentalist of the Decade”. El este primul mentalist care, în cei 40 de ani de existenţă a organizaţiei, primeşte premiul “Merlin” (este echivalent cu premiul “Oscar” in lumea filmului!). În 2005, a primit, din partea Psychic Entertainers Association, titlul de “Mentalist Of The Year” (Mentalistul anului), iar în 2007, revista Las Vegas Review Journal l-a nominalizat la categoria “Best Magician”, în urma unui sondaj în rîndul cititorilor. El se defineşte singur ca “mentalist”, adică un om de spectacol care are abilitatea de-a scormoni în minţile oamenilor.

Gerry McCambridge a susţinut sute de spectacole în Las Vegas, fiind, deja, şi o adevarată vedetă a televiziunii. A apărut în show-ul “Phenomenon” şi asta după ce fusese, deja, un strălucit producător executiv al show-ului de televiziune “The Metalist”. Gerry este un familist convins (are 6 copii!), care găseşte timp şi pentru multe alte pasiuni extra… mentaliste (gimnastică, computer, muzică). În fiecare seară, Gerry susţine un show-ul de 75 de minute la Planet Hollywood Casino, în Las Vegas.

Click AICI pentru vizionare.

Criss Angel
Christopher Nicholas Sarantakos s-a născut la 19 decembrie 1967 si a devenit celebru, ca artist, sub numele Criss Angel. Este iluzionist, muzician si actor. Este vedeta show-rilor de televiziune Criss Angel Mindfreak (produs, regizat şi jucat de el) şi Criss Angel Believe, ultimul realizat în colaborare cu Cirque du Soleil, la Luxor Casino, în Las Vegas.
Începuturile artistice ale lui Criss Angel sînt de pe la vîrsta de 6 ani, cînd a abordat mai multe forme de artă. Dotat cu un talent extraordinar, a şi muncit foarte mult, punîndu-şi la bătaie întreaga pricepere şi forţă vizionară. Unii consideră că el a dat un nou conţinut termenului de “artist”, în secolul 21. Cartea sa MINDFREAK: Secret Revelations, aparută în 2007, a fost inclusă de ziarul TIMES în topul celor mai vîndute cărţi. Criss a primit, de asemenea, numeroase premii de-a lungul carierei sale.
În 2001, 2004, 2005, 2007 şi 2008 el a fost declarat “Magicianul anului“, fiind primul artist care a primit de 5 ori această distincţie, în decursul anilor. A fost invitat în show-urile celor mai mari vedete de televiziune americane.
Mai jos, sînt cîteva extrase dintre cele mai spectaculoase apariţii ale lui Criss Angel. Cele mai recente sînt din seria Criss Angel – BELIEVE (2013).
Click AICI pentru vizionare.

David Blaine

Americanul David Blaine White (numele de artist fiind doar David Blaine) s-a născut la 4 aprilie 1973 şi este iluzionist, magician şi “artist de rezistenţă”. Este cunoscut în lumea spectacolului prin experimentele sale de rezistenţă umană (îngropat de viu, închis într-un bloc de gheaţă, rezistenţă sub apă, fără aparat de respirat).

În 2003, David s-a autoclaustrat într-o cutie de sticlă suspendată deasupra Tamisei, supravieţuind acolo 44 de zile şi nopţi, doar cu apă. David Blaine a devenit celebru şi datorită unor spectaculoase numere de magie făcute pe stradă şi faţă-n faţă cu spectatorul. Interactivitate totală, am zice. În felul acesta, Blaine a reuşit să stabilească şi să doboare mai multe recorduri mondiale, în materie. Un mare ziarist l-a apreciat pe David Blaine ca fiind un “Houdini contemporan”.

În anul 2008, David Blaine și-a anunțat intenția de-a bate recordul mondial de apnee statică neasistată extern (ținerea respirației). Încercarea a avut loc pe 19 septembrie 2008, Blain pregătindu-se extrem de minuțios. În timpul probei, pulsul a urcat pînă la 124 bătăi pe minut (în minutul 14), ceea ce implica un consum mai mare de oxigen și-o acumulare mai mare de bioxid de carbon. Urmarea fatală putea fi stop cardio-respirator. A fost momentul în care Blaine și-a eliberat picioarele, în caz că medicii ar fi trebuit să intervină de urgență. În final, el a reușit să depășească vechiul record mondial cu 30”, timpul său fiind de 17 minute și 4,5 secunde. Starea lui David Blaine a fost permanent monitorizată, un terminal (cu bip acustic) fiind plasat foarte aproape de el, fapt care a accentuat starea de stres, în anumite momente. La asta se adaugă și prezența numeroaselor camere tv.

În 2012, pe 5 octombrie, David Blaine a început, la New York, o altă probă de rezistență, programată pentru 72 de ore. Poziționat pe un soclu înalt de 6,6 m, el a fost supus șocului electric produs de 7 bobine Tesla, care-au descărcat peste UN MILION VOLȚI curent continuu. În tot acest timp (72 de ore), Blaine n-a mîncat, n-a băut și n-a dormit. A avut asupra lui 34 kg de echipamente, inclusiv o cămașă de zale (“cușcă”) Faraday, care, de fapt, a ținut tot greul “magiei”. Printre cei care au asistat la probă, s-a aflat și celebrul regizor Darren Aronofsky.

În noiembrie 2013, David Blaine a reușit performanța ca, într-un super-program difuzat pe postul ABC – David Blaine – Real or Magic, să reunească mai multe personalități de vîrf, din domenii diferite: Stephen Hawking , Woody Allen, Robert De Niro, Bryan Cranston, Aaron Paul, Harrison Ford, Ricky Gervais, Woody Harrelson, George W. Bush, Jamie Foxx, Lenny Kravitz, Olivia Wilde, Katy Perry, Michael Phelps, Will Smith, Jada Pinkett Smith și alții. A fost o performanță deosebită a lui David Blaine, ținînd cont că bariera dintre realitate și iluzie a fost extrem de străvezie, fapt care a avut drept consecință replica lui Harrison Ford: “Get the f— out of my house!” (decent tradus “Cară-te din casa mea!”). Regăsiți, mai jos, secvențe din acest excepțional program care, pe teritoriul SUA, pe segmentul orar respectiv (21.30 – 23.00), a fost lider de audiență tv.!

Click AICI pentru vizionare.

 

 Dan White

Dan White este un tînăr magician american, licențiat în istoria artei, care locuiește la New York, originar fiind din Philadelphia . În 2011, el a apărut în programul The Supernaturalist, produs și difuzat de canalul tv. Discovery (cu acest prilej, a călătorit peste mări și țări pentru a afla cum se exprimă magia în alte culturi ale lumii). Publicația The Examiner a considerat acest spectacol ca fiind cea mai bună producție tv. de magie, după Magic Man, semnat de David Blaine.

Legăturile sale cu lumea „magiei” sînt timpurii: la vîrsta de 10 ani, tatăl său i-a dăruit un „set de magician” și un vechi afiș cu magicianul Harry Kellar. Interesul pentru magie a fost alimentat și de faptul că, în Philadelphia, a lucrat într-un magazin care comercializa obiecte utile magicienilor, cu care, de altfel, a avut prilejul să vină în contact zilnic. În 2006, îl regăsim pe White, ca magician, în spectacolul Drowned Alive, difuzat de postul american ABC și avîndu-l ca protagonist pe mentalistul David Blaine. În 2008, a fost Head Magic Producer pentru spectacolul Dive of Death (Prime Time Television) al aceluiași David Blaine. Între 2011 si 2012, White a fost “producător magie”, în spectacolul lui David Copperfield, la MGM Grand Resort & Casino (Las Vegas). În 2012, White a lucrat, alături de echipa lui David Copperfield, la conceptul și design-ul “Hangman Illusion”, pentru filmul The Incredible Burt Wonderstone (Warner Brothers). Pe lîngă prezența în spectacolele unor vedete tv. americane, White și-a arătat talentul și-n cîteva clipuri publicitare pentru compania Hewlett Packard.

Cel mai recent succes al lui Dan White este spectacolul-serial White Magic, a cărui premieră a avut loc pe 25 decembrie 2013, pe canalul tv. Travel. Mai jos, sînt selectate cîteva secvențe.

Click AICI pentru vizionare.

Caută

Meteo

18/02/2019, 06:28
Ceaţă
VNV
Ceaţă
1°C
1 m/s
Presiunea: 1020 mb
Umiditate: 93%
Vânt: 1 m/s VNV
Răsarit: 07:12
Apus: 17:48
Prognoza 18/02/2019
Zi
Parţial însorit
ESE
Parţial însorit
13°C
More forecast...
 

Meciuri celebre

EZ Search by Chessgames.com